Handwikkelen

Handwikkelen wordt gedaan om palletzendingen tijdens transport en opslag optimaal te stabiliseren. Daarnaast heeft wikkelfolie een vocht- en stofwerende eigenschap en levert zo een uiterste bescherming van je goederen.

Folietje eromheen, en klaar…

Lange tijd werd het zekeren van palletladingen afgedaan als bijzaak. De inkoop van verpakkingsmateriaal beperkte zich tot de vraag: wie levert de goedkoopste rol folie? 
Een bedenkelijke strategie, wat niet zelden leidt omvallende en/of schuivende lading tot verkeerongevallen waarbij zelfs slachtoffers vallen. Dat kunnen ook ú of wij zijn! 
Het veilig zekeren van lading is dus letterlijk van (ieders) levensbelang. En daarmee de verantwoordelijkheid van iedereen die goederen verpakt en vervoert, of dit laat doen.

Het verschil tussen “Folietje eromheen, en klaar…” en zekeren volgens de EU-wetgeving wordt hier zichtbaar gemaakt. Daarnaast wordt ook het verschil in hoeveelheid foliegebruik duidelijk. Minder folie en toch maximale stabiliteit? Dat kan! 

Met XT Orange®

Primaire doelstellingen van de nieuwe EU-wetgeving:

1. Het voorkomen van verkeersongevallen waarbij goederentransport betrokken is en het terugdringen van gewonden en dodelijke slachtoffers die hierdoor te betreuren zijn.

2. Het terugdringen van economische schade door files.

3. Het voorkomen van schade aan lading.

We begrijpen best dat stretch folie niet de eerste prioriteit bij onze klanten is. Het is echter wel een uitermate belangrijk onderdeel van een betrouwbaar en veilige palletstabilisatie. Gebruik van de juiste folie zorgt voor een verantwoord verpakkingsproces en komt zowel de veiligheid van de operator alsook de verkeersveiligheid ten goede. Want hoe stabiel zijn de pallets doe jouw bedrijf de weg op stuurt? Loop geen onnodig risico!

 Niet alleen kunnen we je adviseren over welke folie het meest geschikt is voor jouw pallets, maar ook over de juiste toepassing ervan zodat je altijd van een optimale palletstabilisatie verzekerd bent. 

Op zoek naar een probleemloos verpakkingsproces en stabiele pallets?

<div class=“Sirv” data-src=“https://hiderjun.sirv.com/Orange_XT_1.spin”></div>

Met de XT Orange® dispenser is pallets wikkelen een fluitje van een cent: binnen 1 minuut, vooruitlopend en zonder te bukken! Twee -middels tandwielen verbonden en van groeven voorziene- rollen zorgen voor een constante rek en grip op de folie.

Op elke hoogte van de lading zet de high-performance folie consistente kracht, ook bij de voet van de pallet. Zo zorgt XT Orange® dat je al je pallets stabiel vervoert.

De bijbehorende high-performance nanofolie is er in drie uitvoeringen, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen, zo is er altijd een folie die past bij jouw type lading:

GP (basisvariant; voor pallets met geen of weinig verschil tussen palletcontour en lading)
HD (heavy duty; voor zware palletladingen / pallets met grillig gevormde of uitstekende lading)

Zwart

De folies zijn dun, supersterk, eenzijdig klevend en (met uitzondering van de zwarte) kristalhelder.

 

Omdat onze nanofolie zo sterk is, is deze ook zeer geschikt voor gebruik bij zogenaamde ‘moeilijke’ hoeken. 

Pallets wikkelen is vaak fysiek belastend voor je medewerkers. Met gekromde rug lopen ze rond een pallet. Ze zetten flink wat kracht zodat de lading stabiel staat. Dat is verre van ergonomisch.

Met XT Orange® geef je het zware werk nagenoeg uit handen. Twee tandwielen in de dispenser rekken de folie. En dankzij het ergonomische ontwerp loop je vooruit en met een rechte rug rond de pallet.

De voordelen van XT Orange® op een rijtje

  • Duurzaam
  • Veilig en betrouwbaar
  • Ergonomisch verantwoord
  • Besparing op materiaal kosten
  • Besparing op arbeidskosten
  • Toepasbaarheid

Wil je weten of we ook voor jou je palletstabilisatie kunnen verbeteren en je kosten kunnen verlagen?

Onze adviseurs staan voor je klaar