Bouw

Palletzekering en ladingsstabilisatie in de bouw

De bouwsector heeft te maken met verschillende uitdagingen. Beperkingen vanuit strenge regelgeving rond PFAS en stikstof zorgden er eerder al voor dat ontwikkelingsmogelijkheden afnemen. Ook is er een tekort aan vakmensen, en stellen burgers en investeerders zich sinds de uitbraak van het Corona-virus voorzichtiger op. Veranderingen in het economisch klimaat werken in de bouw vaak met vertraging door. Dit is het gevolg van de veelal lange doorlooptijden van bouwprojecten. De sector zal daarom in de toekomst rekening moeten houden met verwachte krimp.

De inzet van slimme technologie en het doorvoeren van kostenbesparingen moeten de productiviteit en het rendement op peil houden. Zo zien we bijvoorbeeld dat veel bouwbedrijven overstappen van krimpfolie naar wikkelfolie, omdat krimpfolie veel gas kost.

Minder transportschade

Tijdens het vervoer van bouwmaterialen is het belangrijk dat lading niet kan gaan schuiven. IJzeren clipjes en band zitten vaak nét niet strak genoeg. Bovendien zorgt standaard strapband regelmatig voor beschadigingen op de producten. Ons instelbare accuspanapparaat met bijbehorend strapband geeft een gegarandeerd goede ladingstabiliteit, of het nu gaat om pallets met houten platen of een paar stenen op een pallet. Ook gaat het strappen een stuk sneller en eenvoudiger, en behoren beschadigingen voortaan tot het verleden. 

CO2-neutraal

Door minder folie te verbruiken, kan de wereldwijde productie ervan drastisch worden teruggeschroefd. Dankzij het gebruik van onze systemen daalt het folieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot, met 70%. De overige 30% compenseren wij door te investeren in het project ‘Valuta voor Veen’. Hierbij nemen Nederlandse boeren in veenweidegebieden maatregelen om hun percelen te vernatten. Zo wordt bodemdaling en CO2-uitstoot voorkomen. Met de deelname aan het project is XT Orange® als eerste in de markt van verpakkingsmaterialen in staat om CO2-neutrale producten aan te bieden.

Tot 70% besparing op folieverbruik

Met XT Orange®  is het mogelijk om tot 70% te besparen op het folieverbruik. en een pallet stabiliseren volgens de nieuwste EU-regels is voortaan binnen 30 seconden gepiept. Of het nu gaat om pallets met lange platen of lage pallets met stenen, elke soort en vorm palletlading is geschikt. De sterke folie zorgt er bovendien voor dat de producten droog en onbeschadigd bij de klant of op de bouwplaats aankomen. 

Ladingstabiliteit conform EU-regelgeving

Voor het correct en veilig stabiliseren van pallets kan XT Orange® een advies op maat geven. 

Lager ziekteverzuim

Pijnlijke vingers en rug van het wikkelen? Niet meer. Met onze systemen kunnen medewerkers tijdens het wikkelen gewoon rechtop vooruit lopen. Wel zo veilig!

We ontvangen regelmatig vragen als: “Hoe weet ik nou dat ik mijn pallets de juiste manier wikkel, ik wil tenslotte zeker weten dat ik veilig vervoer”

Voor deze en andere vragen zijn we er om je te helpen.

Voor het beschermen van bouwmaterialen tegen vocht hebben we een duurzame meertalig bruikbare hoes ontwikkeld.

We kunnen deze in verschillende kleuren leveren. Ook bedrukking behoort tot de mogelijkheden.