Het systeem

Sinds 1999 houden wij ons bezig met het stabiliseren van palletladingen met handwikkelfolie. Wij ontwikkelden XT Orange® met meerdere doelen:

Minder transportschade

Op dit moment bedragen de kosten van transportschades 4% van de waarde van de vervoerde goederen. We spreken daarmee over miljarden euro’s. Wij wilden een systeem ontwikkelen waarmee we deze kosten konden terugdringen.

Een beter milieu

Wij wilden een handwikkelsysteem ontwikkelen dat maximale ladingzekering biedt tegen een zo laag mogelijk folieverbruik. Daarnaast wilden we de folierollen compacter maken, zodat de helft minder transport- en opslagvolume nodig is dan bij conventionele folies.

Verhogen van de (verkeers)veiligheid

Een consistente ladingzekering die voldoet de aan Europese richtlijnen voorkomt dat lading kan gaan schuiven. Ons systeem moest niet alleen het veilig werken bevorderen maar ook het aantal verkeersongevallen met vrachtwagens helpen verminderen.

Verlagen van het ziekteverzuim

Het wikkelen van pallets was altijd zwaar lichamelijk werk met een grote kans op blessures. Ons systeem moest het wikkelen van pallets eenvoudiger, fysiek minder belastend én veiliger maken.

Uiteindelijk moest het systeem (ook) bereikbaar en betaalbaar voor de kleinverbruiker zijn. Met de ontwikkeling van XT Orange® hebben we al deze ambities kunnen waarmaken.

Instructiefilm XT Orange® handwikkelsysteem