Logistiek

Logistiek

Palletstabilisatie is dagelijks werk in de logistiek, of je nu een paar pallets per week verstuurt of duizenden per dag.

In tegenstelling tot producent, bij wie pallets vaak uniform zijn, heb je in de logistiek te maken met een grote diversiteit aan palletafmetingen, -samenstellingen en -gewichten. Dan is het belangrijk dat je een systeem gebruikt die dat aankan. 

Logistiek heftruck in magazijn met dozen in stellingen

Vergeet niet: ook de verzender is verantwoordelijk!

Per mei 2018 is de Europese wet ladingzekering in voege getreden met als hoofddoel het terugdringen van het aantal (fatale) slachtoffers in het verkeer waarbij goederentransport is betrokken.Een belangrijke wijziging is dat nu ook de verpakker en verzender mede verantwoordelijk zijn voor een goede ladingstabiliteit van de pallets en goederen.

Reden te meer dus om er zeker van te zijn dat je op de juiste manier je lading vastzet. 

Niet alleen veilig maar ook duurzaam 

Alle bedrijfstakken moeten hun verantwoordelijkheid nemen om de CO2-uitstoot te verminderen. Logistieke dienstverleners krijgen van hun klanten meer en meer de vraag (of opdracht) om hier een bijdrage aan te leveren. Om je hiermee te helpen hebben wij het XT Orange® systeem ontwikkeld!

Hiermee kunnen pallets snel en veilig worden gestabiliseerd terwijl je daarvoor tot 70% minder plastic folie nodig hebt. Hiermee verminder je direct en aantoonbaar de CO2-uitstoot ook met wel 70%. En omdat XT Orange® duurzaamheid erg belangrijk vindt, hebben we geïnvesteerd in de aankoop van CO2-certificaten en compenseren zo ook de overige 30%. Op deze manier is pallet wikkelen met ons XT Orange® systeem dus 100% CO2-neutraal geworden.

Zo heb je lagere kosten en werk je mee aan een beter milieu en maken we samen de logistiek duurzamer!