Handwikkelen

We begrijpen best dat stretch folie niet de eerste prioriteit bij onze klanten is. Het is echter wel een uitermate belangrijk onderdeel van een betrouwbaar en veilige palletstabilisatie. Gebruik van de juiste folie zorgt voor een verantwoord verpakkingsproces en komt zowel de veiligheid van de operator alsook de verkeersveiligheid ten goede. Hoe stabiel zijn de pallets die jouw bedrijf de weg op stuurt? Loop geen onnodig risico!

De video laat duidelijk het verschil tussen “Folietje eromheen, en klaar…” en zekeren volgens de EU-wetgeving zien. Ook wordt het grote verschil in hoeveelheid foliegebruik aangetoond. Minder folie en toch maximale stabiliteit? Dat kan! Daarvoor hebben wij het

 XT Orange® handwikkelsysteem 

Hét systeem voor de beste bescherming van je producten. Voor een probleemloos verpakkingsproces en stabiele pallets!

Met de XT Orange® dispenser is pallets wikkelen een fluitje van een cent: binnen 1 minuut, vooruitlopend en zonder te bukken! Twee -middels tandwielen verbonden en van groeven voorziene- rollen zorgen voor een constante rek en grip op de folie.

Op elke hoogte van de lading zet de high-performance folie consistente kracht, ook bij de voet van de pallet. Zo zorgt XT Orange® dat je al je pallets stabiel vervoert.

De bijbehorende high-performance nanofolie is er in drie uitvoeringen, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen, zo is er altijd een folie die past bij jouw type lading:

GP (basisvariant; voor pallets met geen of weinig verschil tussen palletcontour en lading)
HD (heavy duty; voor zware palletladingen / pallets met grillig gevormde of uitstekende lading)

Zwart

De folies zijn dun, supersterk, eenzijdig klevend en (met uitzondering van de zwarte) kristalhelder.

 

Handwikkelen wordt gedaan om palletzendingen tijdens transport en opslag optimaal te stabiliseren. Daarnaast heeft wikkelfolie een vocht- en stofwerende eigenschap en levert zo een uiterste bescherming van je goederen.

Omdat de nanofolie zo sterk is, is deze ook zeer geschikt voor gebruik bij zogenaamde ‘moeilijke’ hoeken.

 

Pallets wikkelen is vaak fysiek belastend voor je medewerkers. Met gekromde rug lopen ze rond een pallet. Ze zetten flink wat kracht zodat de lading stabiel staat. Dat is verre van ergonomisch. Met XT Orange® geef je het zware werk nagenoeg uit handen. Twee tandwielen in de dispenser rekken de folie. En dankzij het ergonomische ontwerp loop je vooruit en met een rechte rug rond de pallet.Niet alleen kunnen we je adviseren over welke folie het meest geschikt is voor jouw pallets, maar ook over de juiste toepassing ervan zodat je altijd van een optimale palletstabilisatie verzekerd bent. 

De voordelen van XT Orange® op een rijtje

  • Duurzaam
  • Veilig en betrouwbaar
  • Ergonomisch verantwoord
  • Besparing op materiaal kosten
  • Besparing op arbeidskosten
  • Toepasbaarheid

Onze adviseurs kunnen je er alles over vertellen