Na de herfst met een gerust hart de winter in.

De herfst staat weer voor de deur. Voor veel mensen het favoriete seizoen van het jaar. De mooie kleuren van de bladeren aan de bomen, het lekkere najaarszonnetje, paddenstoelen, vallende blaadjes en de rijpe vruchten, prachtig! Wandelschoenen aan en lekker het bos in. Genieten!

Maar de herfst heeft ook een keerzijde, want de herfst betekent ook: een laagstaande zon, mist, hevige regenval, vroeg intredende duisternis, harde wind enz. Weersomstandigheden die voor een chauffeur extra risico met zich meebrengt en een grotere kans geeft op ongevallen op de weg.

Natuurlijk houdt je als ervaren vrachtwagen chauffeur rekening met de weersomstandigheden waar je mee te maken hebt. Dat spreekt voor zich. Je bent tenslotte een doorgewinterde chauffeur, ook in de herfst. Maar je bent niet de enige die te maken heeft met een laagstaande zon. Ook de chauffeur in de auto die voor je rijdt heeft er last van en kan jou soms ineens in een situatie brengen waarop je snel moet reageren. Als je plotseling moet uitwijken of onverwacht hard moet remmen is het belangrijk dat je lading niet omvalt of gaat schuiven, met alle gevolgen van dien. Belangrijk dus om te zorgen dat je lading een optimale stabiliteit heeft!

Maar hoe bereik je die optimale stabiliteit dat nou eigenlijk? Alles begint met de juiste ladingstabiliteit. Dat kan op verschillende manieren, of een combinatie van: omwikkelen met de beste folie, goed gebruik van spanbanden, drumclips voor vaten, anti-slipvellen voor extra grip, omsnoering enz. Stuk voor stuk toepassingen die, afgestemd op de specifieke lading van jouw bedrijf en op de juiste manier toegepast, het verschil zullen maken tussen schadepost en veilig vervoeren.

Twijfel over de manier waarop jullie de lading zekeren? Neem geen risico! Neem contact met ons op, dan spreken we het met je door.

Dan kan je straks na de herfst ook met een gerust hart de winter in…