70% minder CO2 uitstoot met sterke folie

De CO2 uitstoot wordt nog steeds niet minder. In 2018 nam deze zelfs toe met 1,8%. Wereldwijd gaat het om 37,1 gigaton, aldus het World Research Institute. Het is cruciaal dat we overstappen op meer milieuvriendelijke technieken en de uitstoot van koolstofdioxide serieus terugdringen. 

Ruim 4 miljoen minder CO2 uitstoot

Bij XT Orange ® zorgen we dat palletladingen met meer dan 70% minder plastic verpakkingsmateriaal gezekerd worden. Zet dat zoden aan de dijk? Absoluut! Als dit systeem voor alle handmatig gewikkelde pallets in Europa gebruikt zou worden, zou de CO2 uitstoot door productie van wikkelfolie afnemen van 1,44 miljoen ton naar minder dan 0,45 miljoen ton. Dat scheelt bijna 1 miljoen ton.

Minder plastic betekent ook minder kosten

Milieuvriendelijke oplossingen worden vaak gezien als duur. Niks is minder waar. XT Orange® bespaart juist kosten doordat er veel minder folie nodig is om een pallet stabiel te wikkelen. En minder plastic verpakkingsmateriaal zorgt ook voor een lagere bijdrage aan het Afvalfonds Verpakkingen à €0,60 per kilo. Bron: Tarieven afvalfonds verpakkingen

Geen concessies 

Ook als het gaat om ladingsstabiliteit doet XT Orange® geen concessies. Er gelden strenge Europese wetten als het gaat om de zekering van ladingen voor transport. De sterke folie zorgt dat elke palletlading volledig volgens EU-normering wordt gezekerd. De handige app Wrapassist© geeft instructies hoe de pallet optimaal te wikkelen. Zo zorg je voor goed gezekerde ladingen, minder kosten én minder CO2 uitstoot.