Hoe zorg je voor veiligere en efficiëntere logistieke processen?

Wat betreft ernstige en dodelijke ongelukken op het werk scoort de transport- en opslagsector de derde plaats binnen de Europese Unie. Maar liefst 17% van alle dodelijke en 8% van alle ernstige, niet-dodelijke ongelukken in 2015 gebeuren in deze sector, aldus de data van Eurostat. Gezien de risico’s bij transport en opslag is het cruciaal om veiligheid te garanderen en te prioriteren. Daarbij zijn er drie elementen van logistieke processen die niet over het hoofd gezien mogen worden

Veiliger vervoer met stabiele ladingen

199 miljoen ton goederen werd in 2017 over de weg van en naar Nederland vervoerd, dik 4% meer dan het jaar ervoor. Door de groei van import en export wordt ook het belang van veiligheid op de weg en efficiency alleen maar groter.

Veiligheid op de weg begint met het verpakken van goederen. Kostenefficiënte  verpakkingsmaterialen zorgen voor goed beschermde goederen tegen een lage investering. Door de verpakking te optimaliseren neemt deze minder ruimte in zonder het gewicht van de zending te vergroten. Daarnaast is het noodzakelijk dat de lading stabiel gezekerd wordt, zeker bij palletladingen. 

Met XT Orange® stabiliseer je palletladingen eenvoudig en volledig conform de laatste EU-wetgeving. Het systeem neemt alle onbekenden weg uit het stabilisatieproces. Dit draagt bij aan de veiligheid van de logistiek medewerkers, en veiligheid op de weg.

Is de snelste route ook de veiligste?

Goederen moeten op tijd op hun bestemming aankomen, zonder gevaarlijke situaties op de weg te creëren. Daarom is het belangrijk om de juiste route te kiezen, op basis van tijd én veiligheid. Dat scheelt qua kosten, transporttijd en risico’s op ongelukken.

Tot slot: informatie. Elke partij die betrokken is bij processen op het gebied van veiligheid, efficiency en kwaliteit in de logistieke sector dient te werken met dezelfde normen. Het trainen en informeren van medewerkers over elk kritiek aspect van het logistieke proces, is cruciaal om groei te verwezenlijken. 

EU-wetgeving om ongelukken te voorkomen

Met XT Orange® zorgen we dat bedrijven in de transport- en opslagsector zich eenvoudig kunnen houden aan de laatste EU-wetgeving op het gebied van ladingstabiliteit. Hiermee voorkomen we verkeersongelukken, dringen economische schade door files terug, en verminderen transportschade aan ladingen. Bovendien dragen we bij aan verminderen van het aantal ernstige en fatale ongelukken in het verkeer.

afval afvalverminderen afvalvermindering ARBO CO2 CO2 footprint CO2 uitstoot CO@ duurzaam ergonomie EUMOS EU wetgeving handwikkelen innovatie kostenbesparing ladingstabiliteit ladingzekering milieu pallet sealen pallet wikkelen plastic afval plastic soep plastic soup sustainability sustainable tijdsbesparing veiligheid Veilig werken wikkelmachine ziekteverzuim