Interview met Meat&More

Revolutionair handwikkelsysteem helpt bedrijven groeien

Wat doe je wanneer je bedrijf sneller groeit dan je bedrijfsruimte? En extra vierkante meters niet direct beschikbaar zijn? Bij Meat & More uit het Belgische Aalter besloten ze om hun werkprocessen eens kritisch onder de loep te nemen. Een nieuw handmatig systeem voor het stabiliseren van pallets bracht de oplossing.

“We waren vooral op zoek naar een oplossing voor het verzendklaar maken van onze pallets”, vertelt teamleader picking Dieter Rogge. “We hebben namelijk drie wikkelmachines in gebruik, maar vanwege de beperkte ruimte werd daar door heftrucks regelmatig tegenaan gereden. Dit gaf vertraging en bracht hoge reparatiekosten met zich mee. Bovendien verwerken we alle pallets ‘s nachts, wat een extra uitdaging gaf om de groei binnen een kort tijdsbestek te realiseren.”

Sneller en goedkoper

Via een mailing werd het bedrijf geattendeerd op de website van XTOrange®. Dieter: “Hier vonden we duidelijke en beknopte informatie over het systeem. Er werd snel gereageerd op ons verzoek om contact en een demonstratie op ons bedrijf liet meteen de voordelen zien. Zo werden de pallets veel sneller gestabiliseerd, van 2,5 minuut naar 45 seconden per pallet. Ook hadden we in plaats van 350 gram folie per pallet maar 65 gram nodig. Dat scheelt onze filialen een heleboel onnodig afval om te verwerken. Indirect levert dat een aanzienlijke financiële besparing op.”

——————————————— 

Betere stabiliteit

Na langdurig testen werd besloten om alle pallets tot 160 cm hoogte én alle droge goederen voortaan met XTOrange® te stabiliseren. Dieter: “Naast onze pallets met vleesproducten, leveren we ook piepschuim schaaltjes en andere ultralichte producten mee naar de filialen. De pallets met deze goederen konden vanwege het geringe gewicht niet met de machines worden verpakt. De goederen worden dan namelijk van de pallet gegooid. Voorheen gebruikten we hiervoor zelfklevende tape. Dat was echter tijdrovend en gaf onvoldoende stabiliteit. In een koude omgeving verdwijnt namelijk de kleefkracht van het tape. Inmiddels is deze hele afdeling volledig overgestapt op het XTOrange®systeem.”

Praktisch en gebruiksvriendelijk

De medewerkers van Meat & More zijn sinds de introductie positief. “We hebben bewust een interne ergonoom mee laten kijken”, benadrukt Dieter. “Maar ook als management hebben we de medewerkers goed begeleid. Vooral de mogelijkheid om de dispenser met magneten op te hangen, wordt als bijzonder handig ervaren. Ook het lage gewicht en gebruiksgemak worden erg gewaardeerd.”

Geen wachttijden meer

“Met het XTOrange® systeem kunnen we voortaan overal waar nodig onze pallets direct inpakken”, besluit Dieter. “We hebben er weinig werkruimte voor nodig en hebben geen wachttijden meer bij de machines. Ik kan het XTOrange® systeem dan ook van harte aanbevelen bij andere gebruikers!”