Optimaal pallets wikkelen met de WrapAssist® app

Hoe weet je zeker dat je een pallet stevig genoeg gewikkeld heb? Nog maar een rondje folie er omheen? Je wilt tenslotte geen torenhoge boetes krijgen vanuit Europa. Klinkt logisch, maar er is een efficiëntere oplossing. De Wrapassist©  app vertelt je namelijk voor iedere mogelijke palletlading wat de optimale manier van wikkelen is.

Meer stabiele pallets in minder tijd

Samen met de gepatenteerde dispenser en high-performance nano-folie vormt Wrapassist het XT Orange ® systeem. De app vertelt je exact hoe je een specifieke pallet moet wikkelen om te voldoen aan de EU-normen qua ladingstabiliteit. 

Per pallet geeft je aan wat het gewicht is van de lading, en hoe de lading op de pallet gestapeld is. De app berekent exact hoeveel omwikkelingen je aan de voet en top moet doen, en hoeveel centimeter overlap je in het midden nodig hebt voor een stabiele lading. 

—————————————————- 

Meer stabiliteit, minder kosten

Niet alleen lopen medewerkers een stuk minder rondjes per pallet met XT Orange® , ook het ergonomische design van de dispenser maakt het klusje een stuk minder belastend. Zo zorg je voor gemiddeld 2x zoveel stabiliteit van je palletlading, met de helft van de fysieke inspanning. 

Het wikkelen van een pallet gaat 30% sneller, en je gebruikt 70% minder plastic folie. Gebruikt jouw bedrijf een automatisch order picking systeem? Link de app aan het ERP en bereken de optimale wikkelmethode voor iedere pallet.

Onafhankelijke tests

Wrappassist© en het complete XT Orange® systeem hebben we niet alleen uitvoerig getest in ons eigen WrapLab®. Onafhankelijke tests door ESTL NV in België en TOPA Institute in Nederland onderschrijven onze bevindingen en de instructies van Wrapassist©. Daarom durven we met zekerheid te zeggen dat je met XT Orange® gegarandeerd bent van optimaal gezekerde palletladingen.